19 Ekim

Alanya Gayrimenkul hukuku

Ayrıntılı ve karmaşık yapısı nedeniyle düzenlenen gayrimenkul hukuku, apartman, arsa ve apartman dairesi gibi gayrimenkullerle ilgili hukuka aykırı durumları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Kapsamlı bir hukuk alanı olması nedeni ile Alanya avukat arkadaşlarımız bu konuda size gerekli desteği sağlamak için Afyoncu Hukuk Bürosu bünyesinde yer almıştır.


Gayrimenkul hukuku, medeni hukukun bir parçası olarak, özellikle özel mülkiyetin gelişmesiyle birlikte hukuk kapsamında önemli bir alan haline gelmemiştir.  Bu, toplumun hemen hemen tüm alanlarını etkileyen bir hukuk alanıdır. Ayrıntılı ve karmaşık yapısı nedeniyle düzenlenen gayrimenkul hukuku, apartman, arsa ve apartman dairesi gibi gayrimenkullerle ilgili hukuka aykırı durumları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Kapsamlı bir hukuk alanı olması nedeni ile Alanya avukat arkadaşlarımız bu konuda size gerekli desteği sağlamak için Afyoncu Hukuk Bürosu bünyesinde yer almıştır. Gayrimenkul hukukunun temelini oluşturan "Mülkiyet", Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi tarafından tanımlanmakta ve korunmaktadır.

Gayrimenkul Hukuku alanında uzman arkadaşlarımızın temel ilgi alanlarından biri olup teknik bilgi gerektirmektedir. Taraflar arasında gayrimenkul alanındaki uyuşmazlıkların çözüme kavuşturulamaması ve mahkemeye intikal etmemesi halinde hukuki destek almak son derece önemlidir. Burada uzlaşma yoluna gidildiğinde etkin bir hak talebi önemlidir. Gayrimenkul uyuşmazlıkları mahkeme konusu olduğunda taraflar, yüksek yasal maliyetler, ücret ödemeleri ve hakların kaybedilmesiyle karşı karşıya kalabilirler. Gayrimenkul hukuku, detaylı ve karmaşık yapısı ile özel bilgi ve deneyim gerektirmektedir. Bu nedenle gayrimenkul hukuku alanında bir uzmanın hukuki desteğini almanız, gayrimenkul konularındaki işlemlerin maksimum güvenli bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.

Alanya avukat arkadaşlarımız gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen; gerçek, tüzel kişilere, mülk sahiplerine, gayrimenkul haklarına, ön araştırma, tapu ve sicil dairesi işlemlerinde ve ihtilafların önlenmesi için önleyici temsil hizmeti sunmaktadır. Gayrimenkul hukuku konusunda oldukça titiz çalışma yürüten arkadaşlarımıza danışmadan gayrimenkul konularında hukuki hizmet veren farklı yerlere gitmemenizi tavsiye ediyoruz. Genel olarak yürüttüğümüz gayrimenkul işlemleri; almak, satmak, kiralamak, mülk veya tapu sicili gibi özlük haklarının şerhine ilişkin işlemleri teklif etmek, müvekkillerimizin yokluğunda müzakere ve vekaletname sunar ve istenilen işlemlerin gerçekleştirilmesi şeklinde sıralanmaktadır.

Gayrimenkul hukuku, birçok detayı ve istisnası olan çok geniş bir hukuk alanıdır. Bu alanda yasal tavsiye almadan hareket eden herkes genellikle birçok zorlukla karşılaşabilir ve ciddi şekilde zarar görebilir. Deneyimli çalışma arkadaşlarımız gayrimenkul sektöründe her türlü hukuki hizmeti sunmaktadır. Alanya avukat hizmetimiz sayesinde bu gibi karmaşık işlemlerin kolayca halledilmesi sağlanabilmektedir. Konu ile alakalı detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızda yer alan bilgilerle bizlere ulaşabilirsiniz. 


Merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz