29 Mayıs

Zina (Aldatma) Nedeniyle Boşanma Davası Şartları

Zina davası mutlaka iyi bir avukat aracılığı ile takip edilmelidir. Bu doğrultuda hak kaybına uğramamak ve delillerde eksiklik yaşanmaması için mutlaka tecrübeli avukatları bulunan bir Alanya avukatlık bürosu ile çalışmalısınız.


Aile, toplumun en küçük yapı taşını oluşturur. Evlilik ile taraflar, aile için sadakat yükümlülüğü altına girmektedir. Aldatma ise, eşlerden birisinin üçüncü bir kişiyle girdiği ve cinsel ilişki yolu ile gerçekleşen bir durumdur. Bu, Türk Medeni Kanunu’nda “Zina” başlığı altında incelenmektedir. Medeni kanunumuza göre eşlerden birisinin zina etmesi durumunda, diğer eş boşanma davası açabilir. Zina davası mutlaka iyi bir avukat aracılığı ile takip edilmelidir. Bu doğrultuda hak kaybına uğramamak ve delillerde eksiklik yaşanmaması için mutlaka tecrübeli avukatları bulunan bir Alanya avukatlık bürosu ile çalışmalısınız.

Zina Davasının Şartları
Zina, kusura dayalı ve mutlak bir boşanma nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak zinanın oluşabilmesi için 3 şartın bir arada bulunması gerekmektedir.

Evlilik İlişkisinin Bulunması

Eşlerden birisinin zina davası açabilmesi için aralarında bir evlilik bağı olmalıdır. Bu doğrultuda eşlerden birisinin evlilik öncesi ya da evlilik bittikten sonra karşı cinsle cinsel ilişkide bulunması zina sayılmaz.

Başkasıyla Cinsel İlişkide Bulunma

Zina sebebiyle boşanma davası açılabilmesi için eşlerden birisinin başka bir kimseyle cinsel ilişkide bulunması şarttır. Öpme, sarılma ve yakın bedeni temaslar zina sayılmamaktadır.

Zina Edenin Kusurlu Olması

Eşlerden birisi kusuru olmadan cinsel ilişkide bulunursa zina sayılmaz. Örneğin; bir kadının kaçırılarak tecavüze uğraması, iradesi dışında gerçekleşen bir durum olduğu için zina olarak değerlendirilemez.
Tüm bunların yanı sıra aldatma nedeniyle boşanma sürecinde en iyi avukat ile çalışarak profesyonel destek almak, zorlu sürecin üstesinden gelmeyi kolaylaştırır. Bu nedenle Alanya avukat seçimi yaparken mevzuata hâkim ve tecrübeli bir avukat tercih etmelisiniz.


Merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz