29 Mayıs

Hapis Cezanın Ertelenmesi Şartları Nelerdir?

Cezanın ertelenmesi durumu kesinlikle yetkin bir Alanya avukat ile takip edilmelidir. Bu doğrultuda alanında uzman avukatlarla hizmet sunan bir Alanya avukatlık bürosu ile iletişime geçerek danışmanlık hizmeti alınmalıdır.


Cezanın ertelenmesi, mahkeme tarafından hapis cezasının cezaevinde infaz edilmesinden şartlı olarak vazgeçilmesidir. Ceza İnfaz Kanunu’na göre suçu işleyen kişi, suçundan dolayı cezalandırılır. Kişi aldığı cezayı cezaevinde çeker ancak bazı durumlarda verilen cezanın cezaevinde çekilmesinden vazgeçilebilir. Cezanın ertelenmesi durumu kesinlikle yetkin bir Alanya avukat ile takip edilmelidir. Bu doğrultuda alanında uzman avukatlarla hizmet sunan bir Alanya avukatlık bürosu ile iletişime geçerek danışmanlık hizmeti alınmalıdır.

Cezanın Ertelenmesi Şartları
Hapis cezasının ertelenmesi, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nda yer almaktadır. Cezanın ertelenmesi için belli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartlar ise şöyledir:
● Verilen cezanın erteleme kurumu tarafından makul görülmesi
● Sanığın mahkemede bir daha suç işlemeyeceğine yönelik niyetini ispatlaması
● Kişinin daha önce kasten işlenmiş bir suçtan dolayı hakkında mahkûmiyet kararının olmaması
Yukarıda belirtilen şartlar sağlansa dahi hâkim tarafından mağdur kişi ya da kamunun uğradığı maddi zararın tazmin edilmesi istenebilir. Ancak erteleme için maddi zararın karşılanması şart değildir. Bu tamamen hâkimin takdirine bağlı bir durumdur. Yine maddi zarara uğrayan mağdur veya kamu ise zararlar tazmin edilinceye kadar kişi hapis cezasını cezaevinde infaz eder. Ayrıca cezanın ertelenmesinden sadece hapis cezası alanlar faydalanabilmektedir. Adli para cezası alanlar ise ceza ertelemeden faydalanamaz.
Tüm bunların yanı sıra ceza hukuku ile ilgili dava süreçlerinde suçlu ya da mağdur kişilere yardımcı olabilecek kişiler ceza avukatlarıdır. Bu nedenle ceza hukuku alanında en iyi avukat ile çalışmak, dava sürecinin etkili bir şekilde yönetilmesi için oldukça önemlidir.


Merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz