24 Mayıs

İş Kazaları ve İşçilerin Tazminat Hakları

İşçinin çoğu zaman göz ardı edilen haklarının korunması ve iş hukukunda meydana gelen ihtilafların çözülmesi için mutlaka alanında uzman avukatlar ile hizmet sunan bir Alanya avukatlık bürosu ile çalışarak nitelikli danışmanlık hizmeti alınmalıdır.


İşverenin gözetimi altındaki işçinin bedensel ya da ruhsal olarak zarara uğraması iş kazası olarak nitelendirilmektedir. Bir kazanın iş kazası mı yoksa kişiden kaynaklı mı olduğunu belirleyenler bilirkişilerdir. Bilirkişiler SGK’nın iş sağlığı ve güvenliği elemanlarıdır. Bu sebeple de bilirkişiler kazadan sonra SGK’yı bilgilendirmekle yükümlüdür. Sigortalar Kanunu kapsamındaki 13. maddede işçi hakları konusunda düzenlemeler yer almaktadır. Ancak işçinin çoğu zaman göz ardı edilen haklarının korunması ve iş hukukunda meydana gelen ihtilafların çözülmesi için mutlaka alanında uzman avukatlar ile hizmet sunan bir Alanya avukatlık bürosu ile çalışarak nitelikli danışmanlık hizmeti alınmalıdır.

İş Kazasında Maddi Tazminat
İş kazaları kalıcı yaralanmalar ve hatta ölümler ile sonuçlanabilir. Yaşanan bu kazalar sebebiyle işverenlerin cezai ve idari sorumlulukları bulunmaktadır. Bu anlamda iş kazası sonucunda işçi işverenine maddi manevi tazminat davası açabilir. Ancak her iki davanın açılması ve sürdürülmesi sırasında nitelikli bir avukatlık hizmeti almak büyük önem taşır.

Yine işçi tazminat almak istiyorsa ve kaza sonucunda somut bir durum oluşmuşsa, maddi tazminatın bir kısmı SGK tarafından karşılanırken belirli bir kısmı ise işveren tarafından karşılanmaktadır. İş hukuku alanında en iyi avukat ile çalışan kazazedeler ise haklarını etkili şekilde kullanabilmektedir.

İş Kazasında Manevi Tazminat
Kaza sonucu sakatlanan işçi bizzat, ölümü durumunda ise yakınları manevi tazminat talep edebilirler. Ölüm sonrası ödenen manevi tazminat, işçinin ailesinin kederine ve öfkesine karşılık verilir. Siz de yaşadığınız iş kazaları sonucunda hakkınızı aramak ve mağdur duruma düşmemek için İş hukuku alanında uzman bir Alanya avukat ile çalışabilir, profesyonel destek alabilirsiniz.


Merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz